Esther

Ik ben Esther Kuijsten, 49 jaar en woon met mijn man en zoon in Waalwijk. Al van jongs af aan heb ik een grote interesse voor mensen en hun gedrag. Ik vind het fijn om een ander te kunnen helpen en steunen. De keuze om psychologe te worden voelde als een logische stap. Ik ben goed in staat scherp zicht te krijgen op patronen van denken, voelen en doen. Vanuit de behoefte om me te richten op persoonlijke groei en ontwikkeling ben ik mij gaan specialiseren in het vak van coaching. 

 Jouw verhaal vormt altijd het vertrekpunt van waaruit ik werk. Ik werk niet met diagnoses of 'labels', omdat ik denk dat lijden bij het leven hoort en het hebben van klachten best normaal is. Wel wil ik je leren hoe je anders om kunt gaan met lastige gedachtes en gevoelens en toch de dingen kunt doen die belangrijk voor je zijn.

Mijn kennis als professional is een belangrijke basis in mijn werk, maar juist door mijn levenservaring kan ik me goed kan inleven in wat jij voelt en doormaakt. Ik weet goed hoe het is om jarenlang grote druk te ervaren. Mijn angst om niet te voldoen aan verwachtingen compenseerde ik met extreem perfectionisme. Ik ontdekte dat niet eten mij houvast gaf. Gelukkig besloot ik dat ik het anders wilde.

Ik zocht hulp bij een ervaringsdeskundige. Zij begreep precies hoe ik me voelde, maar wist ook dat het anders kon. Dat gaf mij hoop. Ik leerde weer vrij te eten met vallen en opstaan. Maar de moeilijkste stappen kwamen daarna. Ik leerde mijzelf te laten zien aan de wereld, precies zoals ik ben. Ik ervaar weer rust in mijn hoofd en leer nog elke dag bij. Vanuit mijn kennis en ervaring wil ik ook jou graag helpen.

 

Wil je meer lezen over loslaten van angst en acceptatie van jezelf? Deze boeken zijn voor mij van grote betekenis:

 

 

Monster & Mo van Monique Rosier 

Dit boek gaf mij weer hoop op een leven vrij van dwang. 

Als ervaringsdeskundige weet Monique dat het gevecht tegen jezelf uiteindelijk niet werkt. Zij

beschrijft op een eerlijke manier hoe je van je ergste vijand je vriend kunt maken. 

 

 

Uit liefde voor jezelf van Gijs Jansen

Laagdrempelig boek met diepgang over anders omgaan met lijden in ons leven en

ons verzet ertegen te staken. Hier een kort fragment:

https://www.youtube.com/watch?v=Kz2mYdjv5J4

 

 

Ongetemd leven van Glennon Doyle

Dit boek geeft je net dat laatste zetje om te gaan leven zoals jij dat graag wil.

 

 

 

 

Steeds Leuker van Jelle Hermus

Een ontnuchterend en praktisch boek over het zetten van stappen richting een fijner leven

 

 

 

Muziek helpt mij om dicht bij mezelf te blijven. Een nummer dat mij raakt is 'Just an illusion' van Julia Zahra over de keerzijde van het streven naar het perfecte plaatje.