Werkwijze

Hoe ik werk

 

Tijdens de sessies komen de volgende thema's aan bod:

 

1. Inzicht

We onderzoeken hoe het komt dat je vastloopt. Waarom denk je zoals je denkt en doe je zoals je doet. Waar ben je bang voor? We brengen jouw patroon van perfectionisme in kaart en kijken welke leefregels (alle moetens) je voor jezelf hanteert.

 

2. Ervaren

Ik ga jou uitdagen om in kleine stappen jouw leefregels uit te dagen. En dat vraagt moed. Je gaat je angst toelaten door te doen wat je eerder vermeed. Dingen uitproberen, merken dat het pijn doet en niet goed voelt, je koers wijzigen, opnieuw proberen en zo verder tot je de juiste richting gevonden hebt. Leren door ervaren.

 

3. Afstand nemen van je gedachten

Als perfectionist zit je veel in je hoofd. Al dat gepieker maakt dat je uitstelt waar je bang voor bent. Je leert om die gedachten er gewoon te laten zijn, maar ze minder zwaar te maken. We doen oefeningen om beperkende gedachten minder serieus te nemen. Je leert ze van een afstand te bekijken.

 

4. Hier en nu

Als perfectionist ben je vaak gericht op het verleden (overtuigingen) of de toekomst (angsten). Terwijl juist het hier en nu de plek is waar je in contact bent met jezelf. Ademhaling, meditatie en visualisatie helpen om daar te komen, maar ook wandelen, muziek en het bekijken van kunst zijn mooie manieren. Het bewust gebruiken van je zintuigen helpt je te voelen wie je bent en wat je fijn vindt.

 

5. Jouw innerlijk kompas

We onderzoeken wat jij echt belangrijk vind in je leven. Je leert vrij te denken en te dromen. Dit is een ontdekkingstocht naar jezelf, naar je kwaliteiten, je waarden etc. Foto’s van vroeger kunnen daarbij helpen, maar ook vrij fantaseren en visualiseren. En elke moedige stap die je zet wanneer je je angst aangaat, elke ervaring, brengt je dichter bij wie je bent en wat je het liefste wil.

6. Jezelf zijn

Weten wie je bent en waar je voor staat is één, maar daarnaar leven is iets anders. Ik daag je uit om te gaan leven zoals je écht bent. En dat betekent nieuw terrein verkennen. Keuzes maken, kritiek verdragen, mensen teleurstellen, fouten maken en weer bijstellen. Zo leer je en bouw je aan vertrouwen. Ik coach jou bij deze nieuwe stappen, zodat je durft te zijn wie je bent en te doen wat je nodig hebt.