Coronatijd als trigger voor eetstoornissen

Ik werd vandaag geraakt door een nieuwsbericht. Op dit moment is er een toename van 40 procent van eetstoornissen onder jongeren. Er is weinig waar ze in deze coronatijd controle op kunnen uitoefenen, behalve op hun eigen eet- en drinkgedrag. Dat kan een strategie worden om te dealen met de huidige onzekere situatie.

 

Je verhaal met iemand delen, is vaak de eerste stap naar een oplossing.

 

Zo pijnlijk herkenbaar voor mij. Ik weet uit ervaring dat niet-eten houvast en veiligheid kan bieden in bange tijden. Niet-eten geeft je een stuur in handen richting een concreet doel. Daarnaast ‘helpt’ het om angst en somberheid even niet te hoeven voelen.
De keerzijde ken ik helaas ook. Ik ontdekte dat niet-eten het allerfijnste was. Het gaf rust in mijn hoofd en ik wilde niet anders meer. Het werd een hardnekkig patroon. De weg terug bleek lang en moeilijk. Maar wel haalbaar, mét hulp. Want alleen zou ik het niet redden.

 

In mijn praktijk voor therapie en coaching in Waalwijk, help ik mensen die vastlopen in dit hardnekkig patroon.


Samen gaan we op zoek naar manieren om je veilig te voelen. Weer houvast en richting te ervaren; ook in deze lastige coronatijd. Maar vooral leer je dealen met nare gevoelens, die je nu het liefst onderdrukt. Die gevoelens zijn als een telefoon, die blijft rinkelen tot je opneemt. Ze blijven terugkomen en willen aandacht. Gevoelens willen dat er naar ze geluisterd wordt.

Door stil te staan en te ontdekken wat je nu écht nodig hebt, kan er weer ruimte ontstaan. Ruimte om je te richten op wat het meest belangrijk voor je is.

 

Herken je je in mijn verhaal? Loop je vast in deze tijd? Voel je je alleen en machteloos in je gevecht?
Bel mij voor gratis kennismakingsgesprek. Je verhaal met iemand delen is vaak de eerste stap naar een oplossing.

Esther Kuijsten, therapie en coaching. www.estherkuijsten.nl,

tel. 06-41106116

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.