Leef je leven!

Ontroerd en met diep respect volgde ik het interview van Bibian Mentel, die onlangs bij Umberto Tan te gast was. Ze is ongeneeslijk ziek en neemt momenteel afscheid van alle lieve mensen om haar heen.

Deze bijzondere vrouw heeft mij altijd erg geïnspireerd. Vol levenslust en met heel veel liefde kijkt ze naar wat er wél is in plaats van dat wat haar ontbreekt of beperkt. Zelfs nu haar einde nadert. Ze leeft het leven, precies zoals het leven bedoeld is.


Ik kan me dan ineens diep schamen, wanneer ik bedenk hoe negatief ik soms over mezelf kan denken. Als ik mezelf een fout aanreken of geïrriteerd reageer als mijn zoon wat te hard praat. ‘Zou zij dat nou nooit doen?’, vroeg ik me af.
Maar wat doet het antwoord ertoe? Leven vanuit liefde is een heel mooi streven. Daarin mogen falen is ook een vorm van liefde voor jezelf.


Mild zijn heb ik echt moeten leren. Als extreem perfectionist was ik jarenlang vooral bedreven in mijzelf afstraffen. Vanuit de angst niet goed genoeg te zijn, vond ik dat ik me moest bewijzen. Leven werd overleven en van enige mildheid was geen sprake.
Met hulp heb ik geleerd om mijzelf te waarderen om wie ik diep van binnen ben. Juist door zowel mijn mooie als mijn minder mooie kanten te accepteren, voel ik ruimte om me te richten op dat wat écht belangrijk voor me is. Om te doen wat ik het liefste wil. In mijn geval betekende dat de start van een eigen praktijk.


Vanuit bevlogenheid coach ik nu mensen die worstelen met hun perfectionisme.

Ze vinden het moeilijk om met liefde naar zichzelf en de wereld te kijken. Ze zijn bang voor afwijzing en doen wat de wereld van hun vraagt. Moe, vaak machteloos in hun gevecht komen ze bij mij voor steun.


Ik leer ze om mét al hun angsten toch kleine gokken te wagen, waardoor ze bouwen aan vertrouwen. Ze leren het leven te leven, met alles wat daarbij hoort. Omarmen van imperfecties, fouten mogen maken, angsten durven delen of uiten van kritiek en boosheid. Ze leren met vallen en opstaan. Zo ontstaat liefde. Liefde voor jezelf en liefde voor het leven.

Leef je leven, zoals het leven bedoeld is. Laat Bibian daarbij ons grote voorbeeld zijn!

 

Ben jij dagelijks in gevecht met jezelf en voelt het leven als overleven? Ik kan je steunen. Neem contact op voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek. Je verhaal met iemand delen, is vaak de eerste stap naar een oplossing.

Esther Kuijsten, therapie en coaching. 

www.estherkuijsten.nl,

tel. 06-41106116

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.