Esther Kuijsten, Therapie en Coaching

 

Ik wil rust in mijn hoofd

 

Je legt de lat voor jezelf meters hoog, hebt altijd de bevestiging van een ander nodig, wordt onrustig als de dingen niet lopen zoals jij het wilt en als je in de spiegel kijkt is er niks om tevreden over te zijn. Klinkt bekend?

Voor mij in ieder geval wel. Jarenlang was ik een slaaf van mezelf. Dagelijks in gevecht, maar de stap naar hulp voelde als zelfverraad. Ik moest het toch alleen kunnen? Toch bleek de stap naar hulp cruciaal op mijn weg naar bevrijding uit mijn eigen kooi. Nu wil ik jou tot steun zijn. 

 

Als je last hebt van perfectionisme kun je daardoor vastlopen in het dagelijks leven. Streven naar perfectie en je voortdurend aanpassen aan je omgeving, geeft veel onrust en veroorzaakt allerlei spanningsklachten. Het kan leiden tot angst en depressie, een burn-out en allerlei vormen van verslaving. Het maakt je machteloos en erg eenzaam. Maar ik kan je gerust stellen:

er is niets mis met jou

Het is misschien wel logisch dat je vastloopt in een maatschappij, waar de druk om te presteren en succesvol te zijn groot is. Alles moet steeds beter en sneller. Dat maakt je bang om fouten te maken, bang voor afwijzing en controleverlies. Berichten op social media versterken dit. We zijn continu aan het vergelijken. We meten ons met anderen, maar ook met onszelf. 

Ben je op zoek naar hulp om dit hardnekkige patroon te doorbreken? Zodat je weer vrij en met meer rust in het leven kan staan? Dan kan ik jou helpen.

 

Tijd voor een andere koers

 

Want stel je voor: hoe zou het zijn als je de goedkeuring van de ander niet meer nodig hebt om keuzes te maken? Dat je fouten mag maken en gewoon bang mag zijn? Hoe zou het zijn om niet meer te hoeven vechten tegen jezelf? Dat je mag zijn wie je bent?

Wanneer je besluit dat je het graag anders wil, is een pas op de plaats nodig. Ben jij bereid om stil te staan, om eerlijk te kijken naar hoe het nu met je gaat? Wanneer je kiest voor die nieuwe koers wil ik die graag samen met jou inslaan. 

Ik ben Esther Kuijsten, psychologe en coach, maar vooral ervaringsdeskundige. Gevoelens van angst en negatieve gedachten compenseerde ik met mijn perfectionisme. Ik liep daar volledig in vast. Met hulp heb ik weer geleerd om mijzelf aan de wereld te laten zien, precies zoals ik ben. Ik heb weer rust in mijn hoofd.

Dat gun ik jou ook!

 

Ik kom maar niet vooruit!

Het is een tijd, waarin je soms niet vooruit lijkt te komen. Door maatregelen kan en mag steeds minder. Stappen zetten richting je doel is lastig en kost meer moeite dan ooit. Zeker als perfectionist kun je blijven hangen in voorbereidingen en nadenken over je aanpak. Vaak heb je een vastomlijnd doel voor ogen inclusief een volledig uitgestippelde weg daarnaartoe. Het moet perfect zijn én het liefst in een keer lukken. En, oh ja, je moet het helemaal alleen doen. Niet vreemd dat je onder deze druk vastloopt. Je stelt een start uit, of besluit zelfs  helemaal niets meer te doen. De lat ligt zo hoog, dat je je eigen vooruitgang remt. 

Lees meer »

Perfectionisme in Coronatijd

Sta je normaal gesproken al erg onder druk? Heb je last van de hoge eisen die je jezelf oplegt? Moeten dingen precies zo gaan als jij gepland hebt? Door Corona vallen vaste structuren weg. Dat kan ervoor zorgen dat angsten en nare gedachten, waar je normaal gesproken goed mee om kan gaan, je nu weer in beslag nemen.

Lees meer »